martes, 28 de abril de 2009Després de més de 6000 kilòmetres per llargues, rectes i desèrtiques carreteres i després d'haver creuat els tres estats de Califòrnia, Nevada i Arizona, hem deixat enrere les amèriques; els pudents motels i les dietes d'entrepants i "ferrero rocher"; els ranxos i els seus cowboys; les hores i hores de fotografiar sense parar; els esforços inesgotables per fer-nos entendre amb un idioma que encara no dominem; els dies de pluja i més pluja; el neguit de poder descobrir, dia rere dia, nous racons meravellosos que s'amaguen darrere la imatge d'una Amèrica que, sovint, sembla que només hagi de tenir burguers i grans ciutats, però, com hem pogut comprobar durant aquesta ruta, té una gran riquesa en espais naturals.
Fins aviat!


Mariona i Núria

WELCOME CALIFORNIA!

WELCOME CALIFORNIA!DE SAN FRANCISCO A MONTEREY


ARRIBEM A SAN FRANCISCO AMB UN JET LAG IMPRESSIONANT, ESPERANT TROBAR LA NIT PER ANAR A DORMIR, PERÒ A FORA L’AEROPORT RESULTEN SER LES DUES DEL MIGDIA I ARA ENS TOCA ESTAR BEN DESPERTES, PER PODER REGATEJAR EL PREU D’UN MINI BUS QUE ENS PORTI FINS AL CENTRE DE LA CIUTAT. AMB UN PREU QUE ENCARA TROBEM EXCESSIU, ACCEPTEM UN CONUCTOR DIVERTIT QUE ENS PRESENTA LA CIUTAT.
ENS SORPRÈN LA GRAN QUANTITAT DE GENT DORMINT ALS CARRERS, COM TAMBÉ LA GRAN QUANTITAT D’HAMBURGUESES PER TOT ARREU.
L’HOTEL ÉS VELL I FA PUDOR, PERÒ ESTÀ BEN SITUAT, DE FET, ESTÀ EN PLE CENTRE DE L’AMBIENT DE CARRER, ON FAN PARTIDES D’ESCACS AMB TAULES DE CÀMPING AL MIG DE MARKET, UN CARRER ON ES BARREGEN DIVERSES TRIBUS URBANES.
SENSE ADONAR-NOS, SE’NS FA DE NIT I DECIDIM, ENCARA MIG ZOMBIES PEL JET LAG, ANAR A SOPAR A QUALSEVOL LLOC QUE SIGUI ECONÒMIC, JA QUE ENS ESPERA UN MES SENCER AMB UN PRESSUPOST UN XIC LIMITADET. MENJEM EN UN “BURGER KING” I DECIDIM QUE MAI MÉS HI TORNAREM.
ELS PROPERS DIES A SAN FRANCISCO SÓN INTENSOS, PERÒ ES FAN MASSA CURTS, TOT I LLEVAR-NOS CADA DIA A LES 5.30 DEL MATÍ. CAMINEM MOLT, FEM MILERS DE FOTOGRAFIES I VISITEM ELS PRINCIPALS BARRIS DE LA CIUTAT: UNION SQUARE, HAIGHT ASBURY, CHINA TOWN, NORT BEACH,RUSSIAN HILL, FISHERMANS WHARF, CASTRO…ANEM A VISITAR LA PRESÓ D’ALCATRAZ I GAUDIM DELS DIFERENTS PARCS DE LA CIUTAT, COM EL GOLDEN GATE PARK.
EL RECEPCIONISTA DE L’HOTEL, QUE VEU COM DE SORPRESES ESTEM PELS CARS PREUS DE LA CIUTAT, ENS REGALA UN TIQUET DE TRANSPORT PÚBLIC VÀLID PELS QUATRE DIES QUE ESTAREM DE VISITA, AIXÍ QUE INTENTEM FER-NOS LES SUEQUES I PASSEM TOTUES DUES AMB AQUEST BITLLET. I ÉS AIXÍ QUE PROBEM ELS TRAMVIES, ELS “TROLE BUS” I ELS CARRILETS PORTATS PER HOMES CATXES QUE SIMPLEMENT UTILITZEN UNA PALANCA PER FRENAR O ACCELERAR. EN UN D’AQUESTS TRAJECTES TENIM LA SENSACIÓ D’HAVER DE SORTIR VOLANT DEL CARRILET, QUE SÓN TOTALMENT DESCOBERTS I AMB LES IMMENSES PUJADES I BAIXADES DE LA CIUTAT AGAFEN MOLTA VELOCITAT.
DESPRÉ DE QUATRE NITS, ENS DESPEDIM DE SAN FRANCISCO AMB LA SENSACIÓ D’HAVER-NOS DEIXAT MOLTES COSES PER VEURE, PERÒ CONTENTES D’HAVER-HI ESTAT, I MARXEM DE L’HOTEL AMB LA RESERVA D’UN COTXE DE LLOGUER A LA MÀ PER PODER FER LA RUTA PER LA COSTA OEST DEL PAÍS. ARRIBEM AL CONCESSIONARI I ENS ATÈN UN HOME AMB CARA DE GOS ENFADAT I AMB UN ANGLÈS D’AQUELLS QUE SEMBLA QUE EL PARLIN AMB UN MITJÓ A LA BOCA. DESPRÉS D’ESCOLTAR-LO ATENTAMENT, ENTENEM QUE EL PREU QUE ENS HAVIA CONFIRMAT L’EMPRESA ESPANYOLA S’HA DE DUPLICAR PEL FET DE SER MENORS DE 25ANYS. LA NÚRIA PLORA I LA MARIONA S’INDIGNA, PERÒ NOMÉS EN CATALÀ. EN AQUESTS MOMENT DE DESESPERACIÓ, PENSEM EN UN CONEGUT, EN DAVID PONS, QUE VIU PROP DE LA CIUTAT I QUE RESULTA SER EL GERMÀ DEL NOI PACIENT DE L’AGÈNCIA DE VIATGES ON VAM COMPRAR ELS BITLLETS. GRÀCIES A ELL I A LA SEVA FAMÍLIA, QUE ENS DIUEN QUE ENVIEM A PASTAR FANG EL NOI DEL “RENT A CAR”, RESPIREM TRANQUIL.LES PERQUÈ ENS PROPOSA L’OPCIÓ D’AGAFAR UN TREN FINS A SAN JOSÉ I LLOGAR-LI EL COTXE A ELL. SORT QUE EL MÓN ESTÀ PLE, TAMBÉ, DE BONES PERSONES.
ÉS FOSC QUAN, PER FI, AGAFEM EL COTXE AUTOMÀTIC PER ANAR CAP A YOSEMITE. LA CARRETERA ÉS RECTA I SOLITÀRIA, AMB ALGUN BURGER DE TANT EN TANT. DESPRÉS DE MÉS DE 4HORES DE VIATGE, ARRIBEM A OAKHURST, ON PASSEM LA NIT A UN MOTEL XXL; L’HABITACIÓ ÉS IMMENSA, ELS LLITS FAN MÉS DE DOS METRES D’AMPLE I L’ESMORZAR DE L’ENDEMÀ ÉS BEN ABUNDANT.
VISITEM YOSEMITE DESPRÉS DE 2HORES MÉS DE CAMÍ, PASSANT PER RANXOS, MUNTANYES NEVADES I CÈRVOLS QUE VAN CREUANT EL CAMÍ DE TANT EN TANT. ENS PODEM PERMETRE EL LUXE DE PLANTAR-NOS AL MIG DE LA CARRETERA PER FER FOTOS O FER-HI ALGUN PIPI I ALLÀ NO PASSA NINGÚ. YOSEMITE RESULTA SER IMPRESSIONANT, PERÒ PER CULPA DEL GEL ENS QUEDEM AMB GANES DE VEURE ELS SEUS MILLORS RACONS.
SOPEM UNA SOPETA D’UN DÒLAR I PREPAREM LES COSES PER MARXAR L’ENDEMÀ DE BON MATÍ CAP A MONTEREY.
ÉS UN DIA GRIS I EL COTXE ESTÀ TOT GELAT QUAN DECIDIM MARXAR, PERÒ EL DIA S’ARREGLA I GAUDIM D’UN TRAJECTE QUE SEMBLA TRET D’UNA D’AQUELLES PEL.LÍCULES AMERICANES; BÚSTIES A PEU DE CARRETERA QUE TENEN FORMA DE GOS, RANXOS DE FUSTA AMB ELS COTXES ANTICS AL COSTAT, VAQUES, CABALLS I MOOOLTA CARRETERA RECTA I SOLITÀRIA.
SORT DEL GPS (GRÀCIES VÍCTOR), PERQUÈ ELS AMERICANS NO EN SABEN GAIRE , DE SENYALITZACIONS. PASSEM DE CONTEMPLAR MUNTANYES NEVADES A GAUDIR DE LA COSTA CALIFORNIANA, AMB DUNES DE SORRA AL MIG DE LES PLATGES I ALGUN SURFISTA BEN PLANTAT.
ARRIBA LA NIT I EL MOTEL ON DORMIM, A MONTEREY, SEMBLA DE BROMA; L’HABITACIÓ ÉS A PEU DE CARRETERA, HEM DE POSAR MALETES DARRERE LA PORTA PERQUÈ NO ENS ENTRI EL FRED, ELS CALAIXOS NO S’OBREN I QUAN INTENTEM OBRIR L’AIXETA ENS QUEDEM AMB EL MÀNEC A LES MANS. VISITEM CARAMEL, SANTA CRUZ I L’AQUARIUM MÉS GRAN DEL MÓN. FEM MÉS DE 700FOTOS CADASCUNA AL LLARG DEL DIA I A LA NIT GAUDIM D’UNA POSTA DE SOL SOBRE EL MAR.
ÉS DIA 9, ENS DESPEDIM DEL MOTEL DE BROMA I ENS DISPOSEM A ANAR CAP A MORRO BAY, UN DESTÍ CURIÓS, JA QUE NO SABEM MASSA BÉ QUÈ ENS HI TROBAREM. DURANT EL VIATGE PASSEM PER UNA CARRETERA DE COSA TÍPICA D’UN SOMNI AMERICÀ, AMB PLATJES COM LA DEL BIG SUR I D’ALTRES QUE ESTAN PLENES DE LLEONS MARINS, AMB VAQUES I RANXOS A L’ALTRE COSTAT DEL CAMÍ. REALMENT SEMBLA QUE HAGI DE SORTIR LA HEIDI CORRENT PER AQUELLS PRATS.

MARKET STREET

MARKET STREET

CARRERONS

CARRERONS

TRANQUIL.LITAT AL GOLDEN GATE PARK

TRANQUIL.LITAT AL GOLDEN GATE PARK

PERDUDES A LA GRAN CIUTAT

PERDUDES A LA GRAN CIUTAT

DUES GUIRIS AL TRAMVIA

DUES GUIRIS AL TRAMVIA

SAN FRANCISCO

SAN FRANCISCO

FENT NOUS AMICS

FENT NOUS AMICS

FOTOGRAFIANT UN GOS CALIFORNIÀ

FOTOGRAFIANT UN GOS CALIFORNIÀ

LES MIL-I-UNA FOTOS

LES MIL-I-UNA FOTOS

POSICIONS RECARGOLADES PER FER UNA FOTO

POSICIONS RECARGOLADES PER FER UNA FOTO

FOTO TÍPICA I TÒPICA COM LA D'UN TÍPIC I TÒPIC TURISTA

FOTO TÍPICA I TÒPICA COM LA D'UN TÍPIC I TÒPIC TURISTA

LES CAMARARERES

LES CAMARARERES

LA NÚRIA I ELS SEUS TEAS

LA NÚRIA I ELS SEUS TEAS

GOLDEN GATE

GOLDEN GATE

CHINATOWN

CHINATOWN

EMBARADERO STATION

EMBARADERO STATION

A PEU DE CARRER A LES 7DEL MATÍ!

A PEU DE CARRER A LES 7DEL MATÍ!

LA NÚRIA I LES SEVES POSICIONS

LA NÚRIA I LES SEVES POSICIONS

MIRA UNA MODERNA!!

MIRA UNA MODERNA!!

I EL RESULTAT...AQUESTA FOTO DEL MODELITO!

I EL RESULTAT...AQUESTA FOTO DEL MODELITO!

I DIUEN QUE ESTÀ PROHIBIT FOTOGRAFIAR LA POLICE...

I DIUEN QUE ESTÀ PROHIBIT FOTOGRAFIAR LA POLICE...

RACONS DE LA CIUTAT

RACONS DE LA CIUTAT

LES MADUIXES EXQUISITES DEL BARRI HIPPY

LES MADUIXES EXQUISITES DEL BARRI HIPPY

BARRI DE CASTRO

BARRI DE CASTRO

UN HABITANT DE CASTRO

UN HABITANT DE CASTRO